Basketballers gezocht!!

Voor komend seizoen is de Basketball vereniging Green Lions, op zoek naar jongens en meisjes, vanaf 6 jaar, die ons U8 en U10 team willen komen versterken. Deze groep basketballers wordt ook wel de peanuts genoemd.

Wat houdt dit precies in?

Peanut basketball is speciaal ontwikkeld voor kinderen in de basisschool leeftijd die net kennis maken met de sport of kinderen die (nog) geen competitie kunnen/ willen spelen. Het is een spelvorm die wordt gespeeld op een half speelveld met twee lage baskets en een kleinere bal. De spelvorm is 3 tegen 3. In deze spelvorm gaat het erom dat de kinderen met plezier basketballen en er worden dan ook geen scores bijgehouden. Samenspelen en sportiviteit staan hierin voorop. Deze toernooitjes worden door diverse basketballverenigingen in Friesland georganiseerd, waaronder Green Lions.

Green Lions is een bloeiende vereniging in Harlingen welke dit jaar alweer 35 jaar bestaat. Er zijn teams in alle leeftijdscategorieën waaronder twee heren en een dames team, een recreanten team, een U 20 team, een U 16 team, een U 12 team en een U8/U 10 team.

Green Lions streeft naar een veilig sportklimaat voor al haar leden. Zo zijn alle vrijwilligers, met ingang van komend seizoen, van de vereniging in het bezit van een VOG (verklaring omtrent gedrag). Daarnaast wordt ieder team getraind door een gekwalificeerde trainer.

Ook op maatschappelijk gebied is de vereniging zeer actief. Zo worden er clinics gegeven voor de groepen 3 en 4 van de basisscholen en heeft  Green Lions een ondersteunende rol bij de “Pest mij maar” clinics van oud international Henk Pieterse in samenwerking met Jongerenwerk Harlingen.

Dus lijkt basketballen je leuk en ben je enthousiast geworden kom dan eens langs om vrijblijvend mee te trainen (dit kan 3 keer) op vrijdag van 17.00-18.30 in de gymzaal van het Noorderlicht. De trainingen vinden nog plaats tot 29 juni. Na de vakantie starten we weer op 7 september in de Waddenhal.

Voor verdere informatie check onze website:www.greenlions.nl of neem contact op met Gert-Jan Dijkstra 06-25 351 102.